Tuinbloemen maken:

Voor €40 kun je 2 bloemen maken zoals op de foto hieronder, nl een grote (10 cm) en een kleine (7 cm). Voor €62,50 kun je 3 grote bloemen van 10 cm maken. Je komt de eerste keer de bloemen kleien (dit duurt ongeveer 2 uur). Als de bloemen gebakken zijn, dan kom je de bloemen glazuren (dit duurt een klein uurtje). Voor meer info: neem gerust contact op!

 

Saggar Firing

Bij mij thuis kun je een set van 3 keramiek schalen maken met de Saggar Firing techniek. De schalen zien er ongeveer uit zoals op de eerste 4 foto`s bij het kopje Keramiek!

Het gaat om 3 stoere, ronde, ongeglazuurde schalen met verschillende afmetingen. De grootste is 12 cm hoog en 24 cm in doorsnede. De middelste schaal is 9 cm hoog en 19 cm in doorsnede. De kleinste is 7 cm hoog en 14 cm in doorsnede. Elke set is uniek omdat het patroon van het inbranden van o.a. hooi en zaagsel niet precies te voorspellen is.

De workshop kost €100 p.p.. Je kunt met 2 personen tegelijk komen. We beginnen `s morgens om 10 uur. Je leert hoe met gietklei te werken. Je vult 3 gipsmallen. Na de koffie/thee maak je de schalen startklaar voor het brandproces, daarvoor krijg je natuurlijk alle benodigde uitleg. Aansluitend is een lunch met verse broodjes.

De schalen gaan de oven in en kunnen een week later opgehaald worden.

Kinderfeestjes

In Ede kun je samen met je vrienden en/of   vriendinnen kaarsen maken; 7-15 kinderen. Voor 5- en 6- jarigen is er een aangepast programma.  In 1½ uur maak je 7 verschillende kaarsen, o.a. drijfkaarsjes, bijenwaskaarsjes, een knoop- en een drolkaars.

De kosten zijn € 6,00 p.p. Voor € 0,50 p.p. extra wordt er voor drinken en een pennywafel gezorgd.

Dit kan in overleg, op alle werkdagen. Ook op zaterdag. Ook jongens vinden kaarsen maken erg leuk!

Heb je belangstelling, bel of mail dan naar:

 Adri Willemse

 Spechtlaan 10

 6713 BS Ede

 a3willemse@hotmail.com

 tel: 06-253 944 59